De stichting ‘Jong Ondernemen’ krijgt €900.000 van het ministerie van Economische zaken om zo de aandacht voor ondernemerschap in het onderwijs te  bevorderen. Dit werd afgelopen maandag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst voor ondernemers die willen doorgroeien met hun bedrijf.

Minister Kamp van Economische Zaken is van mening dat je op school kunt leren omgaan met zaken als succes, teleurstelling, winst en groei. Het is volgens hem dan ook goed wanneer er in het onderwijs meer aandacht wordt geschonken aan zelfstandig ondernemerschap: “ondernemerschap kun je niet vroeg genoeg leren”. Voor een sterke economie zijn gedreven ondernemers nodig, aldus Kamp. Er zal daarom al dit jaar worden gestart met de financiële ondersteuning en deze zal de komende drie jaar doorlopen. Hierbij geldt overigens wel de voorwaarde dat het bedrijfsleven minimaal hetzelfde bedrag beschikbaar stelt.

Lessen in ondernemerschap
Op dit moment volgen dankzij de stichting ‘Jong Ondernemen’ al ruim 33.000 jongeren lessen in ondernemerschap. Zo is er op de basisschool een lesprogramma waarbij scholieren met behulp van een ondernemer een bedrijfje leren opzetten en leren MBO’ers hoe zij daadwerkelijk een bedrijf moeten runnen. Het doel is om 2017 alle scholieren en studenten minimaal één maal gedurende hun  onderwijsperiode met ondernemerschap in aanraking te laten komen.

Al veel ondernemers in Nederland
Per jaar starten circa 100.000 mensen een eigen onderneming, één op de acht werkenden verdient intussen zijn brood met ondernemerschap. Uit onderzoek blijkt tevens dat 60% van alle studenten overweegt om ondernemer te worden. Nederland is hiermee het meest ondernemende land binnen europa.