De manier waarop een kantoor wordt ingericht kan voor zowel grote internationale ondernemingen als voor kleine bedrijven en zzp’ers van grote invloed op de efficiency van de onderneming. Wanneer werknemers zich prettig voelen in een bepaalde ruimte, zullen zij daar hun werk ook beter verrichten. Daarom hebben we in dit artikel enkele handige tips over hoe je een kantoor aangenaam kan inrichten.

Voldoende licht

Om goed te kunnen werken is het belangrijk dat er in de ruimte voldoende licht is. Een natuurlijke lichtbron is altijd erg fijn, maar daarnaast moeten er voldoende verlichtingsmogelijkheden zijn. Het is voor werknemers fijn als de hoeveelheid licht aangepast kan worden. Flikkerende lichten kunnen erg vervelend zijn en een directe invloed hebben op het werk. Ook vervelende schaduwen door verkeerd geplaatste lichtbronnen of voorwerpen kunnen storing veroorzaken.

Bureaus

Wanneer er veel achter een computer gewerkt wordt is het belangrijk dat er een goed bureau is. Het liefst een in hoogte verstelbaar bureau, zodat deze op de werknemer afgestemd kan worden. Er zijn tegenwoordig zelfs zit-sta bureaus, waarbij je het zitten zo nu en dan af kunt wisselen door staand verder te werken. Wanneer het bureau bijvoorbeeld voornamelijk voor het consulten van cliënten wordt gebruikt, zal er een heel ander bureau moeten worden gebruikt dan wanneer de werkplek voornamelijk voor de computer wordt gebruikt.

Stoelen

Zowel bij bureau’s als bij de bureaustoelen is het belangrijk om voor ergonomische stoelen te zorgen. Neem zeker niet de goedkoopste optie, maar probeer een goede degelijke bureaustoel aan te schaffen die ook in hoogte verstelbaar is.Op websites zoals www.officetopper.com vind je allerlei verschillende mogelijkheden voor ergonomisch verantwoorde bureaustoelen. Er zijn zelfs mogelijkheden om via Office Topper gebruikte bureaustoelen te bestellen.

stoel pijn

Opbergmogelijkheden

Een goed opgeruimd kantoor kan de werksfeer bevorderen. Daarnaast is het ook gewoon niet netjes om zakenrelaties te ontvangen in een rommelige ruimte. Zorg er daarom voor dat er voldoende opbergmogelijkheden door bijvoorbeeld roldeurkasten of draaideurkasten te plaatsen. Probeer deze kasten goed te ordenen zodat het meteen duidelijk is waar bepaalde spullen of papieren horen. Afsluitbare kantoormeubelen zoals een roldeurkast of een draaideurkast zorgen ervoor dat niet alle mappen, papieren etc. in het zicht staan, waardoor er direct een meer opgeruimde ruimte ontstaat.