Als ondernemer zijnde moeten we allemaal ervoor zorgen dat we de kennis van ons vak up-to-date houden. Een investering in scholing en kennis is vaak een investering met het beste rendement. Dit is iets wat voor alle ondernemers geldt, want ondernemen is een vak waarbij je eigenlijk nooit uitgeleerd bent. Er zijn echter vakken waarbij de techniek waarmee je werkt veranderingen doormaakt. De professionals die met deze technieken werken moeten op de hoogte blijven van deze veranderingen. Als dit niet gedaan wordt dan kunnen zij immers hun werk niet meer naar behoren uitvoeren. Een voorbeeld van een dergelijk vak is een loodgieter en in dit artikel deelt http://rotterdam-loodgietersbedrijf.nl/ waarom en waarop een loodgieter bijgeschoold moet worden.

De noodzaak van bijscholen

Iedere ondernemer moet met zijn tijd meegaan om te overleven. Dit geldt vooral voor bedrijven die met moderne technieken werken waarvoor door de jaren heen veel veranderingen worden doorgevoerd. Het loodgieter vak heeft vanaf het begin al continu met nieuwe technieken en veranderingen te maken gehad. De laatste jaren hebben de nieuwe ontwikkelingen zich echter in een sneltrein vaart opgevolgd. Hetgeen wat de grootste verandering teweeg heeft gebracht is dat mensen tegenwoordig bewuster met energie omgaan. Dit heeft grote gevolgen voor het loodgieterswerk gehad. Voor de bedrijven met bijgeschoold personeel zijn er nieuwe markten open gegaan. De loodgieters die achter zijn gebleven met hun kennis gaan echter een moeilijke tijd tegemoet omdat hun klanten eisen dat er van deze nieuwe technieken gebruik wordt gemaakt.

Voorbeelden van moderne technieken

CV ketels worden al jaren om de zoveel tijd vernieuwd. Sinds de invoering van de HR ketel zijn er steeds meer nieuwe technieken ontwikkeld waardoor het rendement van de ketel omhoog gaat. Zelfs al deze jaren later wordt er nog altijd winst geboekt op dit gebied. Iets wat wel van de laatste tijd is zijn slimme thermostaten die tegenwoordig op de cv-installatie moeten worden aangesloten. Tevens worden nu alle huizen van waterbesparende douchekoppen en kranen voorzien. En kan je als loodgieter tegenwoordig te maken krijgen met boilers en cv ketels die op zonnepanelen of andere vormen van groene energie aangesloten moeten worden. Dit zijn slechts een aantal van de moderne technieken waar loodgieters tijdens hun werk mee te maken krijgen. Deze voorbeelden zullen misschien niet heel waardevol zijn voor sommige ondernemers. Echter zijn er veel vakmensen die zich zullen herkennen in deze moderne veranderingen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de mensen die werken met auto’s of elektriciteit die ook soortgelijke veranderingen in techniek hebben doorgemaakt.